Csomópont missziós helyszín

Csomópont missziós helyszín Tiszanánán

A lelki szükségletek mellett nagy hangsúlyt fektettünk a fizikai szükségek  betöltésére.

Több civil, egyházi szervezettel, illetve vállalkozóval vagyunk jelen Tiszanánán, ahol a gyülekezetplántálás mellett gyerekek, hölgyek és hátrányos helyzetben lévő családok támogatása történik. 

A Tiszanánai és a környékben élő emberek elérése érdekében az Új élet gyülekezetével együtt már több közös alkalmakon vettünk részt, ahol egy az evangelizációval egybekötött adományozás is megvalósult.

A folyamatos adományokon túl, az Új élet gyülekezet segítségével sikerült korszerűsíteni az imaház villanyhálózatát.

Közel 60 gyermek hittanoktatása zajlik a gyülekezetben mégis télen sajnos nehezen lehet megoldani a gyülekezet fűtését. A gyülekezet többnyire hátrányos helyzetű családokból áll, és az imaház környéken többszörös áron lehet briketthez hozzájutni. Ezért a gyülekezet fűtésére szánt brikettek beszerzésében a gyülekezetet támogató szervezetekkel karöltve tevékenyen közreműködtünk.

Az alkalmak mellett a hittantáborok is fontos szerepet töltenek be a gyerekek hittanoktatásban.

Kincses Hittantábor

"Mert ahol a kincsed van, ott van a szíved is" Máté 6:21

A tábor a Magyar Pünkösdi Szeretetszolgálat, a CSÓKA Közösségi Tér, és a Tiszanánái Új Élet gyülekezet szervezésében valósult meg.

A hittantábor nem csak új barátok és szép élmények gyűjtésére volt alkalmas, hanem a programokon túl a táborozók és a táboroztatók lelki épülését, töltekezését is szolgálta.

Így mindamellett, hogy igen jól éreztük magunkat, közelebbről is megismerhettük a Biblia és így Isten üzenetét.

Hölgyek részére összeállított csomagokat osztottunk ki a tiszanánai testvérnők részére.

A Pünkösdi Egyház Női Missziójával szervezett közöss evangelizációs alkalmon adományozás is megvalósult.

Sajnos általában a hátrányos helyzetű térségekben figyelhető meg, hogy a higiéniai hiányosságok miatt gyakoriak az iskolai hiányzások, számos fiatalnál pedig pszichés gondokkal is találkozhatunk.

A családoknak nincs pénzük az egészségügyi termékekre, így gyakran megtörténik, hogy a lányok rongyokat, papírt vagy vattát használnak az úgynevezett nehezebb napokon, amely következtében a fiatalok sokszor önbizalomhiánnyal küzdenek, de a kirekesztettség érzése is előfordul.

Munkatársaink, önkénteseink a beérkező adományokból higiéniai csomagokat állítottak össze és juttatják el a rászoruló hölgyek részére.

Hálásak vagyunk az eddigi adományokért, ha pedig szeretne támogatni azt az elérhetőségeink egyikén teheti meg.

Csomópont missziós helyszín

Telefonszám: +36 (70) 416 6823
E-mail: szeretetszolgalat@punkosdi.hu
Számlaszám: 10402537-50526754-82651022​

Utalás esetén a megjegyzés rovatba kérjük írja be:

"Tiszanána"

Szakmai partnereink

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.

OK!