CSÓKA Közösségi Tér

CSÓKA Közösségi Tér

A klasszikus esetkezelő szociális munka mellett, a hangsúlyos közösségi munka elemeivel, jogsegély-szolgálattal és a különböző művészeti ágak terápiás jellegével a roma pasztoráción át színes palettával vagyunk jelen és a terveink szerint folytatjuk a megkezdett munkát.

A Magyar Pünkösdi Egyház és a Váltó-sáv Alapítvány konzorciális együttműködése során az EFOP 1.3.7 pályázat segítségével és a Magyar Pünkösdi Szeretetszolgálat folyamatos jelenlétével megvalósuló hátránykompenzációs, közösségi tér.

A pályázat előtt is jelen voltunk a kalocsai roma telep közepén megtalálható Szőlőhegyi Szabadidő és Sportcentrumban, időszakos programokkal a helyi gyermekvédelem szakembereivel. Sokat köszönhetünk a helyi pünkösdi gyülekezet önkénteseinek és számos civil önkéntesnek.

Tervünk, hogy amit Isten elkezdett, folytassuk. A gyülekezet tagjai 20 évig imádkoztak azért, hogy a romák között megvalósuljon egy olyan program, ami felemeli őket, ahol valódi és szeretetteljes figyelmet kapnak, hogy aztán elindulhassanak valódi, minőségi változások az életükben. Ez a pályázat segítségünkre volt és megerősített minket abban az elhívásban, hogy folytassuk a hátránykompenzációs tevékenységet, az edukációra még nagyobb hangsúlyt fektessünk és a roma identitás, kultúraközvetítés mind szélesebb körben jelen legyen a közösségi térben.

Számítunk az önkormányzat együttműködésére, az újabb pályázati lehetőségekre, a forrásteremtő munkára és Isten tervére.


Elérhetőségünk

Szőlőhegyi Szabadidő és Sportcentrum
Helyszín: 6300, Kalocsa, Petőfi Sándor utca, 2274 hrsz.
Telefonszám: +36 30 153 7187
Facebookwww.facebook.com/csomopontkalocsan

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.

OK!